Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στα πλαίσια του προγράμματος "Δάσος-Πηγή ζωής" που ασχολούμαστε αυτή την εποχή, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας τον αρμόδιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να μας ενημερώσει για την προστασία του δάσους και γενικότερα για την προστασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ( σεισμός, φωτιά κ.α). Σήμερα , Πέμπτη  29/5/2014 , επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας, ο κ. Χρήστος Κάκκος.
Εξήγησε στα παιδιά ότι φοράνε μια στολή για να ξεχωρίζουν και να προστατεύονται στη δουλειά τους. Τους μίλησε για τη φύση της εργασίας ενός πυροσβέστη ο οποίος, εκτός από το να σβήνει φωτιές, βοηθάει εγκλωβισμένους σε ασανσέρ, τρακαρισμένα αυτοκίνητα, και στον απεγκλωβισμό κτηρίων.
Επίσης πρότεινε κάποιους βασικούς κανόνες για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά,μέσα από ιστορίες με playmobil που τους έδειξε στον προτζέκτορα. Επιπλέον έδωσε και οδηγίες για να μην κινδυνεύσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι, στην πόλη, στο δάσος.
Αναφέρθηκε ακόμα και στο φαινόμενο του σεισμού για να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση σε περίπτωση που συμβεί.
Μετά την προβολή των ιστοριών και τη συζήτηση κάναμε φύλλα εργασίας για το τι χρειαζόμαστε σε περίπτωση ανάγκης.









Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε εμείς την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι πυροσβέστες πρόθυμα μας ξενάγησαν στο χώρο εργασίας τους και μας έδειξαν τον εξοπλισμό. Άνοιξαν και τα πυροσβεστικά οχήματα και είδαμε τις μάνικες, και όλα τα εργαλεία που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές και άλλες καταστάσεις ανάγκης. Μάλιστα άφησαν και τα παιδιά να πατήσουν τη μάνικα για να δουν πως ρίχνουν νερό όταν σβήνουν τις φωτιές. Ένας πυροσβέστης φόρεσε τη στολή που φοράνε όταν πάνε για πυρόσβεση με κράνος, μάσκα οξυγόνου και όλο τον εξοπλισμό. 
Ευχαριστούμε πολύ για τη διεξοδική ενημέρωση που μας έκαναν. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να γίνουν πυροσβέστες όταν μεγαλώσουν.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου