Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

                    ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Τη  Τετάρτη 4-6-2014 επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Φιλιππιάδας στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο σχολείο μας με θέμα:" Δάσος, πηγή ζωής".
Αρχικά μέσα από μια ιστοριούλα πληροφορηθήκαμε το τρόπο που δημιουργήθηκε η λίμνη Ζηρού. Μετά ακούσαμε ένα ενδιαφέρον παραμύθι με το σκίουρο και τη βίδρα που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να ταυτιστούν με τους ήρωες και να αποκτήσουν αξίες όπως φιλία και αγάπη για το περιβάλλον. Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε μια δραματοποίησε ένα ζώο που συναντάμε στο δάσος.
Στη συνέχεια μας μίλησε για το δάσος, τη λίμνη και τα έμβια όντα που αποτελούν μέλη του ίδιου οικοσυστήματος και είναι σαν μια αλυσίδα που κάθε κρίκος της είναι απαραίτητος. Φτιάξαμε όλοι μαζί με κολάζ το οικοσύστημα της λίμνης Ζηρού και γίναμε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Στο τέλος βγήκαμε έξω στο δάσος, παρατηρήσαμε ότι βλέπαμε και παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι με πουλιά και φωλιές και τα παιδιά ζωγράφησαν κάτω από τα δέντρα.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και απόλαυσαν αυτή την εμπειρία.















































1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ...ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΕΠΙΣΕΙΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ..ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!!ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΓΟΝΕΑΣ ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ.....ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ !! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή